maaike


Papierschepper,
Boekmaker,
margedrukker (PLUUSPERS)
illustrator

Verzamelaar pop-up boeken

•Contact
E-mailadres maaike@tantepapier.nl
maaike@tantepapier• Over de Pluuspers
Onder de naam Pluuspers maak ik margedrukwerk.
Ik maak voornamelijk vrij werk, meestal zijn dit unica’s en kleine oplages. Sommige van deze objecten zijn te koop. Meestal staat dit erbij vermeld. Bij belangstelling kun je contact met me opnemen per e-mail. Heb ik een beurs, markt, expositie of open atelier, komt dat bij Nieuws te lezen.

Een pluis, een Fries plúske, is het resultaat van het groeien en bloeien van een prachtig proces, waarna het de wijde wereld in geblazen kan worden. Dat gevoel heb ik bij mijn druksels, vandaar dat ik in 2013 de naam Pluuspers bedacht. In mijn atelier staan een kleine trekpers en een handdegel van F.M. Weiler. Daarnaast heb ik een bok loden letters, waaronder Bodoni, Rockwell en Romaansch. Voor het grote werk maak ik gebruik van de Korrex Berlin I proefpers van de Eikeldoorpers in Apeldoorn.

• Over Pop-up boeken
Ik geef lezingen over pop-ups en mijn collectie. Dit onderwerp is hoogst aantrekkelijk vanwege de verrassing en vernuft in deze boeken. Het kan een inspirerende aanvulling zijn op kunstonderwijs in bijvoorbeeld de illustratieve of grafische richting. Ik laat vooral veel boeken en de kunst zien aangevuld met wetenswaardigheden, ik strooi niet met jaartallen (tenzij op verzoek). Een expositie inrichten kan, lesgeven aan (jong-)volwassenen ook. Neem contact op bij belangstelling!

• Over Edelsmeden
Tot 2015 maakte ik regelmatig sieraden en bijzondere ringen en halskettingen. Deze liefhebberij is naar de achtergrond verschoven, en ik heb geen werkplaats meer. De collectie leidt momenteel een slapend bestaan.

• Short Summary in English


Respect copyright, encourage creativity

Alle ontwerpen en foto's daarvan in de Galerie en nieuwsberichten zijn door mij gemaakt (tenzij anders vermeld, zoals bijvoorbeeld in artikelen over pop-upboeken). Toestemming vragen om een foto te plaatsen met naamsverwijzing wordt hogelijk gewaardeerd en aangeraden.

These are my pictures and my work (unless mentioned otherwise, like in the blogs about pop-up books). Please ask my permission if you want to use a picture. Mention name and source. Thanks!